ИНФОРМАЦИЯ ЗА БИСКВИТКИТЕ И ЛИЧНИТЕ ДАННИ

1. Фондация в обществена полза „Активна историческа карта”, ЕИК 177087450, с адрес в гр. София, ул. Алабин No42 е „администратор на лични данни” по смисъла на Регламент 679/2016 на ЕП и на Съвета. Фондацията има приети и спазва Правила за поведение и защита на личните данни. В Правилата са регламентирани:

информация за събираните лични данни, цели, основания, получатели, срокове за обработка, права на субектите на лични данни и други.

2. Фондация „Активна историческа карта” използва на сайта си „бисквитки”.

Какво представляват бисквитките (cookies)?

Бисквитките са частици данни (файлове), съдържащи информация, които се свалят на вашето устройство при посещение на spatium.bg. При всяко следващо посещение на spatium.bg браузърът, който ползвате, изпраща бисквитките обратно към spatium.bg или към друг уебсайт, който разпознава бисквитките и вашето устройство.

Какви бисквитки използваме и защо?

Ние използваме два вида бисквитки:

    - Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими, за да може spatium.bg да запомни Вашия избор дали сте съгласни или дали не сте съгласни да ползваме бисквитките за анализ. При използването на тези бисквитки не е необходимо да искаме Вашето съгласие, защото те са необходими за запомняне на Вашия избор и способстват за правилното функциониране на сайта ни.

    - Бисквитки за анализ

Тези бисквитки са необходими, за да анализираме анонимно действията на потребителите на сайта ни с цел го направим по-информативен и по-ефективен.

Начинът, по който използваме тези бисквитки е чрез Google Analytics. Google Analytics събира различни данни за потребителите на spatium.bg, като трафик към сайта, време прекарано на сайта, източник на посещението и т.н. Ние нямаме контрол върху генерирането и управлението на тези бисквитки, а само наблюдаваме тези данни в систематизиран вид под формата на статистика без възможност да разберем кое лице стои зад конкретно устройство. Повече информация за Google Analytics можете да намерите на: https://analytics.google.com

Как да премахнете бисквитките?

Чрез настройките на Вашия браузър(Options или Tools) можете да промените дали да приемете бисквитките или не, както и да изчистите натрупалите се бисквитки.

Ако настроите Вашия браузър да отхвърля всички бисквитки, spatium.bg може да не функционира правилно и това да Ви лиши от възможността да го използвате удобно.

В случай, че сте дали съгласието си да използвате бисквитки, но вече сте променили мнението си, отидете в „Промяна настройки за лични данни” на нашия сайт и изберете кои бисквитки приемате/не приемате.

Spatium.bg не предава на трети лица статистическата информация, събрана чрез бисквитките за анализ!

3. Колко дълго съхраняваме бисквитките?

- Задължителните бисквитки - до 1 година.

- Бисквитките за анализ - между 2 дни и 14 месеца (според вида им). За тези бисквитки нашето поведение е свързано преди всичко с предвиденото в системата на Google Analytics.

4. Като потребител Вие имате право да изискате от администратора на лични данни - Фондация „Активна историческа карта” достъп до, коригиране или изтриване на лични данни, ограничаване на обработването на лични данни, имате право на жалба до надзорен орган (КЗЛД) или право на възражение срещу обработването, както и право на преносимост на личните данни.

Всяко искане, свързано с упражняване на изброените права, се подава писмено на долупосочения имейл адрес.

5. Ако имате въпроси относно личните Ви данни, както и относно реализирането и изпълнението на Вашите права и задължения по Регламент 679/2016 при използване на spatium.bg, моля да ни пишете на: istoricheskakarta@mail.bg, лице за контакт Николай Дунев. Ще Ви отговорим в кратък срок.

spatium.bg